Digital & High Tech

Global Executive Search voor digitaal leiderschap en leiders in de nieuwste technologieën zoals DLT/Blockchain, AI/ML, Robotica, NoCode/LowCode, Process Mining/Data en meer

Digitalisering speelt niet enkel meer een rol binnen data of innovatie – digitalisering is een fundamentele vaardigheid en mentaliteit die in alle disciplines van een organisatie moet worden ontwikkeld, opgenomen en toegepast.

De opkomst van volledig digitale spelers met innovatieve bedrijfsonderdelen betekent dat gevestigde bedrijven in de Oude Economie voor steeds grotere uitdagingen staan in hun economische en personele ontwikkeling: technologieën zoals Cloud en SaaS zijn in veel gevallen al gemeengoed. Hoe blijf ik relevant voor een nieuwe, digitaal ingestelde generatie werknemers? Welk leiderschapsgedrag moeten ik en mijn management ontwikkelen om het volledig potentieel van mijn medewerkers te benutten en een digitale mindset te creeren? Hoe identificeer, trek en behoud ik digitale leiders om mijn bedrijf in de toekomst succesvol te laten functioneren en wat voor cultuur moet ik bevorderen om de waarde van de digitalisering te maximaliseren?

Tegelijkertijd zitten bedrijven in de Nieuwe Economie  in een constante fase van verandering: digitalisering en de daaruit voortvloeiende schaalvergroting zorgen voor een uitstekende  groeisnelheid, die niet alleen invloed heeft op het bedrijfsmodel en gerelateerde cijfers, maar ook op het personeelsbestand. Succes en ontwikkeling vragen om stabiliteit, professionaliteit en ervaring, om dit op een duurzame manier te verwerken in de organisatie. Snelheid is de nieuwe valuta in het digitaliseringstijdperk, die nodig is om voorop te blijven lopen of op zijn minst niet achter te lopen op de concurrentie.

Digitalisering en de toenemende inzet van intelligente technologie heeft invloed op alle bedrijfsonderdelen. Het daagt de IT-afdeling uit om de hoge complexiteit en snelheid van verandering binnen een korte tijdlijn en budget te beheersen.

Ons internationale team begeleidt al jaren met succes VC’s, middelgrote bedrijven, publieke instellingen, Startup en Scaleups, IT-dienstverleners en fabrikanten (software en hardware). Door het vinden van uitstekend personeel en de ontwikkeling van managementniveaus bereiden we organisaties duurzaam voor op de toekomst en sneller te ontwikkelen. Met uitgebreide ervaring in de industrie, hoge betrouwbaarheid en het plezier waarmee wij werken, begeleiden we u in uw uitdagingen om uw bedrijf de hoge snelheid van digitalisering te laten bijhouden.

Digitalisering zal de komende jaren alleen maar meer terrein winnen en zijn vleugels uitslaan naar tot nu toe onondekte gebieden. Tegelijkertijd is de volgende fase van digitalisering door middel van robotisering van operationele processen en via Distributed Ledger Technologies van administratieve processen al begonnen. AI/ML en het gebruik van snellere en goedkopere ontwikkeltools, zoals No code- en Low code-platforms, zullen deze ontwikkelingen alleen maar versnellen. De Kwantumcomputer komt inmiddels ook om de hoek kijken en we kunnen ons alleen maar de impact hiervan op het bedrijfsleven en in ons leven voorstellen.

Hans Jonkers