Finance Officers

Finance Executives van vandaag worden steeds meer holistisch leider

De hedendaagse CFO heeft een breder pakket aan verantwoordelijkheden als meest vertrouwde adviseur en sparringpartner van de CEO, maar behartigt daarnaast ook de belangen van stakeholders. Compliance, boekhouding en rapportage zijn een hygienefactor geworden. Door technologische ontwikkelingen (RPA) wordt de kwestie van outsourcing versus insourcing steeds complexer. Uitdagingen op het gebied van Corporate Finance, M&A, Treasury, Investor relations en het leiden van herstructureringen zijn inmiddels gemeengoed geworden. Het is niet ongebruikelijk dat de moderne CFO ook het voortouw neemt in HR-, juridische en IT-onderwerpen of zelfs Operations vraagstukken en culturele verandering en transformatie.

Daarom moet de moderne Finance Officer wendbaar, innovatief en snel zijn. Durven te excelleren, inzichten genereren voor de rest van de C-suite en financieel bewustzijn ontwikkelen binnen andere functiegebieden. Hij/zij moet een sterke communicator zijn met een uitstekend gevoel voor het belang van aandeelhouders en stakeholders.

Dankzij ons diepgaande inzicht in organisatorische behoeften en bedrijfsculturen, de specifieke vereisten van een bepaalde financiële functie en onze decennialange opbouw van een financieel topnetwerk van leidinggevenden, identificeren we snel welke kandidaten het beste passen bij een beoogde functie.

Veel financiële competenties zijn overdraagbaar tussen bedrijfstakken, maar een CFO voor een PE- of beursgenoteerd bedrijf vereist een totaal ander pakket aan competenties en persoonlijke vaardigheden nodig dan een financieel directeur voor een familiebedrijf of scale-up. We hebben succesvolle zoekopdrachten uitgevoerd op al deze gebieden, we begrijpen de specifieke situatie en passen ons zoek- en selectieproces daarop aan.

Hans Jonkers