Human Resources Officers

In tijden van diepgaande veranderingen, is de HR executive een vernieuwer

In elk bedrijf is de HR-functie cruciaal – door het personeel van morgen vorm te geven,  leiderschaps- en organisatiestructuren verder te ontwikkelen, culturele veranderingen te versnellen en sleutelposities in te vullen heeft HR invloed op het zakelijk succes en toekomstig concurrentievermogen.

HR heeft uitstekende leiders nodig die de HR-functie ontwikkelen tot een strategische partner van business en management om innovatie te stimuleren en processen te waarborgen.

Als toonaangevend HR- en managementadviesbureau combineren wij op unieke wijze de voorwaarden om met succes de nieuwe HR-managers van morgen aan te trekken voor uw bedrijf:

Niet elke HR-vacature kan op dezelfde manier worden ingevuld, het varieert sterk of een positie gevuld moet worden voor een HR Director van een familiebedrijf, een Senior HR Business Partner van een groot bedrijf of een CHRO van een middelgrote multinational. Voor elke rol moet de juiste balans worden gevonden tussen harde HR en zachte HR, een persoonlijkheid die aansluit bij de cultuur, ervaring die in lijn is met de uitdagingen en last but not least, een gedeelde visie voor de toekomst.

Hans Jonkers