Industry

Wij helpen productiebedrijven zich aan te passen aan snel veranderende omgevingen waar voortdurend nieuwe technologieën op de markt komen.

De omstandigheden waaronder ondernemers en managers moeten opereren zijn momenteel bijzonder complex en uitdagend. Gevestigde bedrijfsprocessen worden verstoord, innovatie is een voorwaarde voor groei en behoud van marges. Het verticaal integreren van supply chains is tegelijkertijd een kans en een bedreiging. De meest recente ontwikkelingen hebben outsourcing en off-shoring opnieuw twijfelachtig gemaakt. Ontwikkelingen in robotica, IoT, AI/ML kunnen near-shoring of insourcing tot een levensvatbare business case maken.

Afhankelijk van de oriëntatie van het bedrijf variëren de eisen aan het managementteam aanzienlijk, vooral in het segment Industry. Overkoepelende succesfactoren zoals innovatiekracht, duurzaamheid of technologisch leiderschap zijn net zo belangrijk als de competentie van de managers om de complexe situatie in de maakindustrie het hoofd te bieden met behulp van passende en toekomstgerichte oplossingen.

De Industry Practice Group is partner van zowel internationaal georiënteerde middelgrote bedrijven als wereldspelers  in haar segment. Wij adviseren productiebedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling en productie van technische producten met een hoge innovatiedruk. In Nederland ondersteunen we specifiek de Semi-Conductor/EMS industrie, de automotive, luchtvaart, – en scheepvaart industrie, de installatie- en bouwmaterialenindustrie en de pomp- en filterindustrie.

Klanten in Life Sciences manufacturing worden bediend door onze MedTech & Life Sciences praktijkgroep. Klanten in installaties, bouw en bouwbenodigdheden worden bediend door de praktijkgroep Building & Construction.

Met onze speciale focus op innovatie, digitalisering en toekomstbestendigheid zijn wij dé sparringpartner en inspiratiebron voor onze klanten op het gebied van leiderschapscompetenties en relevante technologieën. Wij ondersteunen u in de gehele waardeketen.

Hans Jonkers