#WePowerment

Met een fiets, moed en een ondernemende geest legde Gerhard Kienbaum het fundament voor ons bedrijf in oktober 1945. Kienbaum werd het eerste Duitse adviesbureau en het enige human resource- en management adviesbureau van Europese oorsprong . Als familiebedrijf worden we nu vertegenwoordigd door 600 medewerkers in 26 kantoren op vier continenten.

In een complexe wereld, waarin voorspellen onmogelijk is, is verandering de enige constante. Dat betekent voor ons dat we de volgende stap zetten in de derde generatie. Wij hebben de intelligentie van de menigte en de persoonlijkheid van het individu nodig. Wij zien onszelf als een geïndividualiseerde gemeenschap waarin iedereen wordt uitgenodigd om zijn potentieel te ontplooien.

Wij bouwen aan een toekomst voor mensen en organisaties

Kienbaum ‘Leading by #WePowerment’

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.
I Accept

2021 – Wij ademen diversiteit

In augustus 2021 stelde het familiebedrijf voor het eerst zijn algehele management open voor een top executive buiten de familie.  Dr. Bibi Hahn werd de Co-Chief Empowerment Officer en leidt nu het bedrijf samen met Fabian Kienbaum. Wat Bibi Hahn onderscheidt van haar begrip van prestaties en waarden: Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in HR-, organisatie- en executive search-consulting. Hierdoor is zij niet alleen een topadviseur die stevig in de markt staat, maar ook een even sterke interne manager. Meest recent was zij het managing director van Korn Ferry Duitsland.

De dubbele leiding heeft zich tot doel gesteld het werk van Kienbaum als het vooruitstrevend bedrijf voor mens en organisatie verder uit te bouwen. Het hele Kienbaum-team vertrouwt op de kracht om potentieel tot leven te brengen: dit is de enige manier om de vaardigheden van vandaag te verzoenen met de vereisten van morgen.

2020 – 75 jaar Kienbaum

In 2020 viert Kienbaum haar 75-jarig jubileum. Daarom hebben we dat getaltoegevoegd aan ons reguliere bedrijfslogo. In dit bijzondere jaar willen we bij speciale gelegenheden het ontstaan en geschiedenis van Kienbaum in de kijker zetten. Daarbij kijken we echter niet alleen terug naar het verleden, maar ook naar de toekomst: we zijn een familiebedrijf. Wij geloven in de creatieve kracht van mensen, die we #WePowerment noemen. Wij geven mensen en organisaties een toekomst. En dat willen we de komende driekwart eeuw ook blijven doen.

Met de ervaring van de afgelopen 75 jaar, met meer dan 70.000 projecten, met de diversiteit van 600 mensen, met onze knowhow op 26 locaties op vier continenten, met de betrouwbaarheid van een familiebedrijf en de pioniersgeest van een nieuwe generatie, staat Kienbaum altijd aan uw zijde. Kienbaum begeleidt bedrijven door de transformatiefase op  respectvolle, betrokken en resultaatgerichte wijze – klaar om de komende 75 jaar geschiedenis te blijven schrijven.

2018 – Wij leven #WePowerment

In 2018 neemt Fabian Kienbaum, zoon van Jochen Kienbaum, de functie van Chief Empowerment Officer op zich. Fabian Kienbaum wil het bedrijf herstructureren en zich richten op digitalisering en eerlijk werk: Leading by #WePowerment.

2004 – Wij veroveren Nederland

Kienbaum is al vanaf eind jaren zestig actief op de Nederlandse markt, in eerste instantie werd dit gedaan door Duitse consultants die enkele assessment-projecten in Nederland deden. Later werden zowel Assessment- als Executive Search-diensten aangeboden op de Nederlandse markt via een samenwerking met Berenschot.

In 2004 richtte Hans Jonkers Kienbaum Nederland op, gevestigd in Amsterdam. Aanvankelijk lag de focus op Executive Search, tot op de dag van vandaag een belangrijke pijler van de Nederlandse organisatie. In 2006 kwamen daar Assessment- en leiderschapsontwikkelingsdiensten bij, gevolgd door Interim Executives in 2009. NewPlacement-diensten werden voor het eerst op de Nederlandse markt aangeboden in 2010. Door de jaren heen werden ook andere diensten van Kienbaum International aangeboden in Nederland, zoals Compensation & Benefits, Performance management en Job grading, uitgevoerd door Nederlandse consultants en ondersteund door het Center of Excellence op het hoofdkantoor van Kienbaum in Keulen, Duitsland.

2000 – Wij zijn de trendsetters in consulting

In 2000 behaalde Kienbaum de eerste plaats in de BDU-ranglijst van de grootste Duitse personeelsadviesbureaus. De Japanse Corporate Business divisie gaat van start en in 2007 opent Kienbaum zijn  eerste kantoor in Japan. Kienbaum zet zijn internationale groeistrategie in 2013 voort en opent ook nieuwe kantoren in Atlanta en Istanbul. In 2016 ontvangt Kienbaum opnieuw de prijs ‘’Best Consultant 2016’’ uit het brancherapport “brand eins Wissen und Statista” op het gebied van consulting, leiderschap, organisatie en HR. Onder de paraplu van Kienbaum Consultants International verenigt Kienbaum haar werkmaatschappijen om klanten nog meer toegevoegde waarde en adviesdiensten te bieden in de gehele waardeketen.

In december verhuist het hoofdkantoor van Gummersbach naar de nieuwe locatie in Keulen.

1977 – Wij bewegen mensen

Jochen Kienbaum, zoon van Gerhard Kienbaum, neemt in 1977 de leiding van het kantoor in Berlijn over. In december wordt Kienbaum Berlin GmbH opgericht. Acht jaar later draagt Gerhard Kienbaum het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van Kienbaum & Partner over aan zijn zoon. In dat jaar worden de eerste concepten voor personeelsontwikkeling opgesteld en adviesdiensten op het gebied van personeel winnen aan belang. In 1998 wordt Jochen Kienbaum benoemd tot voorzitter van de BDU (Vereniging van Duitse management consultants).

1957 – Wij gaan internationaal

In 1957 had Kienbaum & Partner kantoren in Hamburg, Frankfurt am Main en Düsseldorf. Er werken op dat moment 90 medewerkers voor het bedrijf. Ook bij Kienbaum begint de internationalisering met het openen van het eerste Kienbaum-kantoor in Wenen. Kienbaum is via samenwerkingsovereenkomsten verbonden met adviesbureaus in verschillende West-Europese landen. Een netwerk van  contacten wordt gelegd van Scandinavië tot Italië, Griekenland en Spanje. In 1971, richt Kienbaum Kienbaum Consultores Ltda op. Naast het hoofdkantoor in Gummersbach is het bedrijf vertegenwoordigd in 18 landen op vier continenten.

1955 – Wij zijn een familiebedrijf

Het verhaal van Kienbaum begon op 15 oktober 1945 met een fiets en een baanbrekend idee. Na zijn terugkeer uit gevangenschap als krijgsgevangene opende afgestudeerd ingenieur Gerhard Kienbaum een kantoor in Gummersbach voor “Technical Consulting, Translations and Representations” om door oorlog beschadigde bedrijven te ondersteunen bij hun  wederopbouw. Het idee van bedrijfsadvies was geboren. Hij bezocht op de fiets bedrijven in de regio en adviseerde hen op het gebied van structuur- en procesoptimalisatie. Zo werd Kienbaum het eerste adviesbureau in Europa.

1945 – Wij kennen de managers van morgen

Kienbaum groeit snel. Met de uitbreiding tot een groep van bedrijven voor planning, advies en operationeel management in verschillende economische sectoren zoals transport, landbouw en regionale gebiedsontwikkeling heeft Kienbaum binnen 10 jaar een leidende positie in Duitsland bereikt. De consultants van Kienbaum worden steeds vaker benaderd door directies of zij een geschikte  kandidaat weten voor een bepaalde vacature. Dit leidde tot de ontwikkeling van het executive recruitment segment, waarna in 1978 Kienbaum Personalberatung wordt gesticht. Het idee van een geïntegreerde adviesaanpak met de focus op mensen is geboren en is een leidend principe geworden in de geschiedenis van Kienbaum.

Diversiteit

Bij Kienbaum Nederland erkennen we niet alleen het maatschappelijke belang van diversiteit & inclusiviteit, maar ook het economische belang. Diverse perspectieven leiden in onze optiek uiteindelijk tot betere beslissingen, innovatie en governance. We zetten in op diversiteit in onze long- en shortlists, maar ook binnen onze eigen organisatie. We werken nauw samen met verschillende platforms en andere bronnen, zoals het initiatief ‘Topvrouwen’, waar we jaarlijks honderden vrouwen ontmoeten en zo toegang hebben tot de landelijke topvrouwendatabase.

Kienbaum is door de Duitse overheid ook gevraagd om de ingroeiquota en streefwaarde voor meer diversiteit in de top van bedrijven te evalueren en te adviseren over hoe dit proces te versnellen. In Nederland voert de Sociaal-Economische Raad (SER) momenteel overleg over dit onderwerp om de geleerde lessen te vertalen naar Nederlandse wetgeving en programma’s.

Daarnaast organiseert Kienbaum grensoverschrijdende seminars om best practices uit te wisselen tussen bestuurders en commissarissen uit Duitsland en Nederland.

Maatschappelijk

We steunen de Black Jaguar Foundation die één duidelijk doel nastreeft: het op grote schaal planten van inheemse bomen om de Araguaia Biodiversity Corridor te helpen realiseren om het leven van ieder van ons en van alle toekomstige generaties op onze planeet te verbeteren. Kienbaum ondersteunt de innovatieve en maatschappelijke aanpak van BJF zowel financieel als door meer bekendheid  te creëren bij ons netwerk. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website.